Valtteri Bottakselta upea suoritus karmeissa olosuhteissa

Valtteri Bottas David Coulthardin haastattelussa Qatarissa. (Kuva Alfa Romeo Sauber)

Max Verstappen voitti karmeassa rääkissä ajetun Qatarin F1-kilpailun. Valtteri Bottas sijoittui kahdeksanneksi.

FORMULA 1 Qatarin F1-kilpailu ajettiin iltavalaistuksessa, mutta lämpötila oli kisan aikana 32 astetta. Ilmankosteus oli urheilusuorituksen kannalta todella piinavalla tasolla.

Kuljettajille kisa olikin melkoista rääkkiä. Williams-tallin amerikkalaisajaja Logan Sargeant keskeytti tunnettuaan vointinsa huonoksi.

Maailmanmestaruuden jo lauantain sprinttikisassa varmistanut Max Verstappen ajoi Red Bullillaan sunnuntaina voittoon. Verstappen hallitsi kisaa suvereenisti.

McLaren-tallin Oscar Piastri sijoittui toiseksi ja hänen tallikaverinsa Lando Norris kolmanneksi. McLaren on viime kisoissa ollut vahvassa vedossa.

Ensimmäistä F1-kauttaan ajavalle Piastrille kakkostila on hänen uransa paras tulos normaalikisasta. Lauantaina hän oli ajanut sprinttikisan voittoon, mutta sitä ei lasketa GP-voitoksi.

Valtteri Bottas sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi. Alfa Romeo -talli kuittasi mukavan potin Bottaksen tallikaverin Guanyu Zhoun oltua yhdeksäs.

Viaplayn haastattelussa Bottas totesi, että kisan aikana tuntui kuin olisi ollut saunassa, josta ei päässyt pois. Bottaksen mukaan kisa oli kuumuuden ja kosteuden osalta hänen pitkän uransa kovin. Bottas aloitti F1-sarjassa 2013.

Maaliin pääsi 17 ajajaa. Bottas oli yllättänyt, että niinkin moni selvisi rääkistä.

Kauden parasta tulostaan sivunnut Bottas nousi kuljettajien MM-pisteissä sijalle 14. Alfa Romeo -talli nousi valmistajien pisteissä kahdeksanneksi.

F1-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Yhdysvalloissa. Siellä ajetaan silloin Texasin Austinissa.