Tyly tappio – Irlanti masensi Huuhkajat

Irlanti pehmitti suomalaiset maalein 2-1 (Kuva: AOP)

Irlanti voitti Kansojen liigassa Suomen maalein 2-1.

JALKAPALLO Suomi jatkaa Kansojen liigassa nollakerhossa kolmen kierroksen jälkeen. Irlanti voitti Huuhkajat Helsingin Olympiastadionilla maalein 2-1.

Suomi oli ihan oikeasti mennyt eteenpäin syyskuun surkeista tappioista Kreikkaa ja Englantia vastaan. Irlanti olisi ollut voitettavissa.

Ja ensimmäisellä puoliajalla Joel Pohjanpalo maalasikin Huuhkajat johtoon hyödynnettyään irlantilaisten munauksen. Sen jälkeen Suomi passivoitui, mutta Irlanti ei saanut avausjaksolla tasoitusta, vaikka tilaisuuksia sillä oli.

Toisella puoliajalla Suomi puolusti surkeasti vapaapotkutilanteen. Liam Scales pääsi puskemaan tasoitusmaalin.

Glen Kamaralla ja Benjamin Källmanilla oli loistopaikat viedä Suomen uudelleen johtoon. Maalinteossa onnistui lopussa kuitenkin Irlanti. Surkeasti puolustetun tilanteen päätteeksi täysin vapaana ollut Robbie Brady pamautti Irlannin voittomaalin 88. minuutilla. Sen pituinen se.

Suomi pelaa Kansojen liigassa seuraavaksi sunnuntaina Englantia vastaan täydellä Olympiastadionilla. Englanti hävisi torstain kotiottelussaan yllättäen Kreikalle maalein 1-2.