KOLUMNI Nykyiset edesottamukset vaikuttavat kuitenkin enemmän hyökkäykseltä ihmistä vastaan, sillä kyseinen puhelin on kielletty objekti jo lentokoneissa – rikossyyteen uhalla.
Sänkyni vieressä on yöpöytä sekä nojatuoli. Herään joka aamu tilanteeseen, että älypuhelimeni vinkuu pöydän sijaan tuolin syövereissä, päiväpeiton ja neliömetrin kokoisten koristetyynyjen alla. Istun aamupalapöytään ja avaan Ampparit.comin. Silmieni ohi vilahtaa, hitaasti mutta todellisesti, uutinen räjähtäneestä puhelimesta. Seuraava aamu on lähes poikkeuksetta uusinta edellisestä.
Eihän nyt mun puhelimelle mitään käy.
Galaxy Note 7:n aiheuttamat toimenpiteet tuottivat yhtiölle miljardien haihtumisen savuna ilmaan. Samalla läksi muutama kanta-asiakas. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun puhelinvalmistajien tappiin viritetyt taskutietokoneet alkavat hikoilemaan. Puhelinpommeja on ovelasti aseteltu autoihin, farkuntaskuihin sekä petauspatjojen väliin. Ja suunta on noususuhteinen.
Johtuuko tämä yhä tyhmemmistä insinööreistä, väärin perustein tapahtuvasta kilpailusta vai yksinkertaisesti siitä, että virhemarginaalit vain kuuluvat tuotteeseen jota yli kaksi miljardia ihmistä käyttää?
Älypuhelin on nykynuorelle normi. Vekottimet tungetaan jo alakoululaisen taskuihin ihan vain “turvallisuuden” vuoksi. Historian tunnilla hämmästellään, kuinka ihmisten väliseen viestimiseen käytettiin aikoinaan savumerkkejä, kyyhkyjä, pullopostia ja kirjattua kirjettä. Puhumattakaan MSN Messengeristä.
Valitettavasti älypuhelimista tiedetään yllättävän vähän. Niillä osataan pelata Pokemonia ja vähän vanhempana katsoa pornoa. Opetuksessa tyydytään usein kieltolakiin. Nokkimisjärjestys koulun käytävillä katsotaan sen perusteella, kenellä on eniten seuraajia ja tykkääjiä. Ei tiedetä, että nettiin ei saa laittaa videota opettajasta, jolla lähti hanskasta. Ei myöskään tajuta, että henkilötietoja ei kannata aina painaa entterillä eetteriin.
Enää ei katota muumeja, vaan tehdään meemejä.
Älypuhelinleikki ei ole kuitenkaan kenenkään vika. Se on suunta, johon maailma on vuonna 2016 menossa. Muutoksen ja teknologisen kehityksen voi nähdä mahdollisuutena, tai uhkana jos sattuu olemaan stadilainen taksikuski. Siihen täytyy oppia ja sitä täytyy opettaa. Etenkin niiden vanhempien, jotka luulevat että puhelinta käytetään vielä soittamiseen.
Puhelinvalmistajien tulee keskittyä yhä enemmän yksinkertaisuuksiin. Sen sijaan että pumpataan miljoonia älykynien, silmätunnistinten ja langattomien kuulokkeiden kehittämiseen, niin voisi olla ihan hyvä priorisoida ensiksi perusasioihin. Olisi kiva, ettei vanhempien tarvitsisi pelätä Pikku-Pekan räjähtämisen puolesta. Olisi mahtavaa saada laite kaupasta kotiin ilman vaahtosammutinta lisävarusteenaan. Myös akun olisi hyvä kestää seuraavaan päivään. Ettei tarvi herätä palovaroittimeen.
Oliko se Nokia 3310 dream team vielä hengissä? Täällä ois hommia!
- Kirjoittaja on tamperelainen yrittäjyysopiskelija, jonka intohimon kohteita ovat yrittäjyys ja sijoittaminen ja joka puhuu sujuvasti basistia sekä lähestyy asioita omalla tyylillään.
Kommentoi Facebookissa