Mörkö teki paluun SM-liigassa

Marko Anttila on Suomen joukkueen kulttipelaaja. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Marko Anttilan paluu oli Kärpille laiha lohtu

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona viisi ottelua. Kiekko-Espoo haki kovan voiton Oulusta ja SaiPa nappasi tärkeät pisteet TPS:ää vastaan. Voittoihin ylsivät myös HIFK, Sport ja KooKoo.

Loukkaantumisesta toipunut Kärppien kapteeni Marko Anttila teki kauden ensiesiintymisen, kun hän luisteli jäälle Kärppien kohdatessa Kiekko-Espoon. Anttilan paluun riemu kuitenkin tasoittui avauserässä, kun joukkueen tähtipelaaja Teemu Turunen loukkaantui eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Itse ottelussa Kärpät meni ottelun alussa johtoon, mutta Kiekko-Espoo nousi rinnalle ja ohi kahdella Peter Quennevillen osumalla. Espoolaiset onnistuivat pitämään johtoasemansa loppuun saakka voittaen 5-2.

Sport puristi 3-1-voiton JYPistä. Sport näytti jo avauserässä karkaavan selvään voittoon siirtyen kahden maalin johtoon, mutta JYP tuli päätöserässä maalin päähän. Lopulta Anton Stråka sinetöi vaasalaisten voiton tyhjään maaliin.

Sarjajumbo Jukurien vaikea alkukausi sai jatkoa HIFK:n vieraana. HIFK vei vähämaalisen pelin numeroin 2-1.

SaiPa otti kovan voiton, kun hän kaatoi kotonaan TPS:n. Ensimmäinen erä mentiin tasatahtia, mutta toisessa Juuso Heikkilä huudatti kotiyleisöä rangaistuslaukauksesta ja vain 13 sekuntia myöhemmin SaiPa siirtyi jo kahden maalin johtoon.

SaiPa ehti siirtyä jo kolmen maalin johtoon, ennen kuin TPS nousi vielä erän lopussa maalin päähän. Kissa-hiiri-leikki jatkui päätöserässä, kun Antti Kalapudas laukoi illan toisellaan SaiPan taas kahden maalin johtoon, mutta Jere Henriksson toi TPS:n taas maalin päähän. SaiPa pääsi lopulta juhlimaan 6-4-voittoa Kalapudaksen tilastoidessa 2+2.

KooKoon ja Ässien pelissä ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta. Siinä KooKoon kaikki kolme laukojaa onnistuivat ja kotijoukkue kuittasi voiton nimiinsä. Varsinainen peliaika päättyi 3-3.