Max Verstappen juhli taas – Valtteri Bottaksella karmaiseva kisa

Max Verstappen on voittanut F1-kaudella 2023 jo 17 osakilpailua. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen ajoi myös Meksikon F1-kilpailun voittoon. Valtteri Bottas oli maalissa 14:s.

FORMULA 1 Tämänkin kauden maailmanmestari Max Verstappen hallitsi Red Bullillaan Meksikon F1-kilpailua lähdöstä maaliin. Hän nousi kärkeen heti startissa ohitettuaan lähtökiihdytyksessä molemmat Ferrarit, eikä sen jälkeen enää kärkipaikkaansa luovuttanut.

Verstappenille voitto oli kauden 17:sta. Hän teki uuden yhden kauden voittoennätyksen.

Toiseksi ajoi kisassa vahvan nousun tehnyt Mercedeksen Lewis Hamilton. Ferrarin kisavauhti riitti vain kolmanteen ja neljänteen tilaan Charles Leclercin oltua kolmas ja Carlos Sainzin neljäs.

McLarenin Lando Norris teki upean nousun viimeisiltä sijoilta viidenneksi. Mercedeksen George Russell oli kuudes ja Alpha Taurin Daniel Ricciardo seitsemäs.

Valtteri Bottas lähti kisaan suurin toivein startattuaan yhdeksännestä ruudusta. Bottas sai kuitenkin surkean startin tipahtaen heti sijalle 12.

Bottas oli juuri käynyt varikolla, kun kisa hetkeksi keskeytettiin Kevin Magnussenin rajun ulosajon takia. Bottas menetti asemiaan, mutta oli taistelemassa lopussa pisteistä, kunnes lopussa osui Lance Strollin autoon. Bottas oli tuloksissa vasta 14:s.

Magnussenin Haas-auton ripustus hajosi. Törmäys seinään oli raju, mutta kuljettaja selvisi vammoitta.

Bottas oli kisan jälkeen tietysti erittäin pettynyt.

– Sellainen päivä tänään. Ei ollut onnea matkassa. Ensimmäinen asia oli pysähdys ennen turva-autoa, mistä tuli paljon takkiin. Uusintalähtö oli hyvä, mutta oli perässä ajelua. Sitten osuin Strollin kanssa ja se oli siinä, Bottas kommentoi Viaplayn haastattelussa.

Bottas antoi ymmärtää, että syyllinen kolariin olisi ollut Stroll.

– Hän tuli mutkaan yllättäen ja suhteellisen kaukaa. Seuraavassa mutkassa ei ollut tilaa kahdelle autolle. Olin sisäpuolella ja hän käänsi mutkaan sisään. Ei siinä ollut paljoa tehtävissä, Bottas sanoi.

Alfa Romeo -tallin päivä oli sysimusta. Ruudusta 10 startannut Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou oli maalissa 15:s. Talli menetti hyvän pistesauman.

Kotiyleisönsä edessä ajanut Red Bullin Sergio Perez aiheutti jälleen valtavan pettymyksen. Hän osui lähtökiihdytyksen päätteeksi Leclercin Ferrariin ja ajautui ulos radalta. Perezin kisa päättyi siihen.

Perez oli syyllinen kolariin. Hän ajoi Leclercin ja Verstappenin rinnalle, eikä kolmea autoa mahdu mutkaan vierekkäin.