KuPS voitti Suomen Cupin – matkaa europeleihin

KuPS juhlii Suomen Cupin voittoa. (Kuva All Over Press)

KuPS voitti Suomen Cupin finaalissa FC Interin 2-1.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura voitti jalkapallon Suomen Cupin finaalissa Turun FC Interin maalein 2-1. Tampereella Tammelan upouudella stadionilla pelattu ottelu ratkesi jatkoajalla.

Inter oli toisen puoliajan alussa siirtynyt johtoon Darren Smithin maalilla. KuPS onnistui tasoittamaan viitisen minuuttia ennen loppua. Petteri Pennanen onnistui maalinteossa.

Pennasesta tuli illan sankari. Hän pamautti voittomaalin jatkoajalla noin 20 metristä yläkulmaan. Inter ei onnistunut tasoituksessa.

KuPS varmisti cupin mestaruudellaan paikan ensi vuodeksi Konferenssiliigan karsintoihin. Tosin sillä on mahdollisuus päästä myös Mestareiden liigan karsintoihin, jos se voittaa Suomen mestaruuden.

KuPS johtaa Veikkausliigaa kahden pisteen erolla toisena olevaa HJK:ta. KuPSilla on pelaamatta neljä ja HJK:lla enää kolme ottelua.

KuPSille Suomen Cupin mestaruus on seurahistorian viides. Seura on aiemmin voittanut mestaruuden 1968, 1989, 2021 ja 2022.

Veikkausliigan mestaruuden KuPS voitti viimeksi 2019. Sen jälkeen HJK on vienyt kaikki mestaruudet, mutta KuPS on voittanut viimeisen viiden kauden Suomen Cupin kolmesti ja HJK vain kerran.