Kalle Rovanperältä karmea pettymys Jyväskylässä

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Kalle Rovanperä ei vieläkään voittanut Jyväskylässä. Osuma irtokiveen päätti hänen kisansa sunnuntaina.

RALLI Kalle Rovanperän kilpailu päättyi Suomen MM-rallissa vankalta johtopaikalta keskeytykseen kisan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Rovanperän kisa päättyi irtokiven kautta puuhun.

– Ajoimme ulos rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Siellä oli iso irtokivi keskellä mutkaa ja se lähetti meidät päin puita. Siinä ei ollut mitään tehtävissä, Rovanperä selvitti X-palvelussa.

– Olemme molemmat kunnossa, Rovanperä jatkoi viitaten kartanlukijaansa Jonne Halttuseen.

Ensimmäistä Jyväskylän voittoaan jahdannut Rovanperä johti kisaa ennen toiseksi viimeistä erikoiskoetta 45,8 sekunnin erolla tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin. Varmalta näyttänyttä voittoa ei tullutkaan

Toyotan Sebastien Ogier palasi Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden jälkeen. Kahdeksankertainen maailmanmestari Ogier, 40, ei ollut kuitenkaan suuremmin juhlatuulella uransa 61. MM-osakilpailuvoiton jälkeen.

– Nyt on vaikea hymyillä. Voitto Suomessa on aina mukavaa, mutta se ei ole nyt sellainen, jollaisen haluamme. Olemme todella pahoillamme Kallen ja Jonnen (Halttunen) puolesta. Heillä oli uskomaton vauhti koko viikonlopun. Sitten se epäonninen kivi. Meillä oli epäonnea Sardiniassa, mutta olimme onnekkaita täällä. Tämä on moottoriurheilua, Ogier totesi

Ogier voitti kisan 40,1 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Hyundain Thierry Neuvilleen. M-Sport Fordin Adrien Formaux (+1.14,1) oli kolmas ja Toyotan Rally1-autolla debytoinut Sami Pajari (+1.54,5) neljäs.

Ogier nousi sarjassa toiseksi ja 17 pisteen päähän Neuvillesta sen jälkeen, kun Hyundain Ott Tänak joutui keskeyttämään jo kisan alkuvaiheessa ja Toyotan Elfyn Evans puolestaan kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella.

Ogierin on määrä ajaa osittainen MM-sarja. Toyotalla punnitaan nyt tuo tilanne taatusti uudelleen.

Seuraava osakilpailu ajetaan syyskuun alkupuolella Kreikassa.