Ilvekselle yllätystappio – HIFK:n sairastupa täyttyi entisestään

Kuva Fotolia

Ässät voitti Ilveksen 3-0. HIFK hävisi KooKoolle voittolaukauskisan päätteeksi 3-4.

JÄÄKIEKKO Porin Ässät vastasi keskiviikkona merkittävästä yllätyksestä kaadettuaan Liigan sarjakärjen Ilveksen maalein 3-0. Tappio oli Ilvekselle kauden ensimmäinen.

Olli Palola osui ensimmäisessä erässä ylivoimalla ja Eemil Erholtz lisäsi toisessa erässä johdon jo 2-0:aan. Tämäkin osuma syntyi ylivoimalla.

Lopullisen niitin pelille iski Jan-Mikael Järvinen. Kokenut konkari muutti lukemiksi 3-0 osuttuaan tyhjään maaliin. Osuma syntyi ajassa 57.42.

Ilves jatkaa tappiosta huolimatta kärkipaikalla. Ässät nousi seitsemänneksi.

HIFK on sille niin kovin tutussa tilanteessa. Stadilaisten sairastupa suorastaan pullistelee pelaajia.

Ja lisää lunta tupaan tuli keskiviikkona, kun HIFK hävisi KooKoolle maalein 3-4 voittomaalikilpailun jälkeen.

Tällä kertaa HIFK:n avainhyökkääjiin kuuluva Vincent Marleau putosi kesken pelistä pois. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltosella ei ollut vielä tietoa avainpelaajansa tilanteesta.

– Hän joutui tosiaan jättämään pelin kesken, mutta ei ole vielä tässä vaiheessa sen enempää tietoa, Peltonen kommentoi Sport Contentille.
HIFK hankki keskiviikkona jo yhden lisävahvistuksen, kun puolustaja Fredrik Granberg saapui vahvistamaan joukkuetta. Mutta etsiikö HIFK edelleen lisää vahvistuksia?

– Kyllä me olemme tässä koko ajan hereillä ja tarkkaillaan markkinoita. Koko ajan tässä jotain tapahtuu. Kaikilla on hyvät suunnitelmat ja niihin pitää sitten reagoida, kun jotain tapahtuu. Yhtäkään ottelua me ei olla aloitettu vajaalla kokoonpanolla, vaan aina on ollut täysi määrä pelaajia rivissä, Peltonen suostui sanomaan.

Marleau´n tilanteesta ei siis vielä tiedetä, mutta Peltonen uskoi kuitenkin, että ykkösmaalivahti Roope Taponen on jo pian takaisin rivissä.

Kolmannessa keskiviikon ottelussa Kärpät voitti HPK:n Hämeenlinnassa jatkoajalla 4-3. Kärpät on sarjassa sijalla 11 ja HPK sijalla 14.