Helmarit tyly emäntä juhlaottelussaan

Linda Sällström on Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki (Kuva: AOP)

Suomi voitti jalkapallon Kansojen liigassa Kroatian 3-0.

JALKAPALLO Helmarit eli Suomen naisten jalkapallomaajoukkue vietti perjantaina 50-vuotisjuhliaan. Helmarit tekikin sen tyylillä voitettuaan Kansojen liigassa Kroatian maalein 3-0.

Suomi meni johtoon jo 6. minuutilla. Natalia Kuikka keskitti ja Suomen maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Linda Sällström puski Suomen johtoon.

Kroatia keskittyi tästäkin eteenpäin lähinnä puolustamiseen. Tauolle poistuttiin vain 1-0-lukemissa, mikä oli pitkälti seurausta Suomen tehottomuudesta.

Toisella jaksolla Anni Hartikainen tykitti ensin ylärimaan ja jatkotilanteesta Kroatia sähläsi pallon omaan maaliin. Suomi siirtyi 2-0 -johtoon.

Suomen kolmas maali nähtiin lisäajalla. Sanni Franssi huudatti kotiyleisöä 3-0-osumallaan.

Helmareiden juhlapeli kiinnosti kansaa. Ottelua oli seuraamassa paikan päällä yli 7000 katsojaa.

Helmarit on voittanut Kansojen liigassa kaikki ottelunsa. Tosin vastustajat eivät ole olleet Euroopan parasta tasoa.