Anne Berner vaihtaa Suomen hallituspaikan ruotsalaispankin hallitukseen – ”Hän ei tule olemaan enää ministeri”

Siirtymistä politiikkaan pidettiin alun alkaen Anne Bernerin amerikkalaistyylisenä bisnesliikkeenä.

Siirtymistä politiikkaan pidettiin alun alkaen Anne Bernerin amerikkalaistyylisenä bisnesliikkeenä. (Kuva Sakari Piippo/ Valtioneuvoston kanslia)

Ruotsalainen SEB-pankki vahvistaa, että liikenneministeri ei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

HALLITUS Keskustalainen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner nimitetään ruotsalaispankki SEB:n hallituksen jäseneksi. Hallitusammattilainen Tomas Nicolin luopuu paikastaan oltuaan kymmenen vuotta SEB:n hallituksessa, ja Berner tulee hänen tilalleen.

– Suomessa on eduskuntavaalit huhtikuussa ja Berner ei asetu ehdokkaaksi. Joten hän ei tule enää olemaan ministeri ja samanaikaisesti hallituksemme jäsen, kommentoi SEB:n viestintäjohtaja Frank Hojem Dagens Industrille.

Skandinaviska Enskilda Bankenia hallitsee ruotsalainen Wallenbergin suku investointiyhtiönsä kautta. SEB:n hallituksen puheenjohtaja on Marcus Wallenberg.

SEB:n hallituksen toinen uusi jäsen on kaksikymmentä vuotta IBM:ssä työskennellyt ja Nasdaqin markkinateknologian johtajana toimiva Lars Ottersgård. Tiedot on vahvistettu myös SEB:n vuosikokouskutsussa. Vuosikokous järjestetään Tukholmassa 26.3.2019.

Siirtymistä politiikkaan pidettiin alun alkaen Bernerin amerikkalaistyylisenä bisnesliikkeenä, sillä hän aikoi palata eduskunnasta takaisin yritysmaailmaan, kun neljä vuotta on kulunut. Berner oli aikoinaan tehnyt jo sopimuksen eduskuntavaaliehdokkuudesta kokoomuksen kanssa, mutta neuvotteli samanaikaisesti myös Juha Sipilän kanssa paremmista vaalienjälkeisistä takuista.

Kun Sveitsin kansalaisuuden omanneelle Anne Bernerille myönnettiin tammikuussa 2015 kaksoiskansalaisuus, hän julkistikin ehdokkuutensa – keskustan listoilla. Bernerin koetaankin olleen erilaisten ministeriaikaisten kohujen keskellä koko ajan pääministerin erityisessä suojeluksessa.

Lue myös: Rikottuja sopimuksia ja seurantasiruja – näin Anne Berneristä tuli epäsuosituin ministeri

Kommentoi Facebookissa